Buletin de presă, 9 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 08.10.2022, ora 11:10, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, fiind în exercitarea seriviciului de patrulare pe raza de competență, au depistat și oprit o autoutilitară condusă de către un bărbat de 47 ani și care transporta material lemnos. Șoferului i s-a solicitat să prezinte documentele de însoțire a transportului. Conducătorul auto a precizat faptul că nu are documente și în continuare s-a verificat prin aplicația sumal.control legalitatea transportului. Cu acestă ocazia s-a stabilit faptul că transportul depistat este fără proveniență legală.
S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Râșca, lucrătorii silvici procedând la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilindu-se faptul că în autoutilitară se află cantitatea totală de 2,9106 m3 lemn foc molid.
Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a șoferului conform art. 19 alin. 2 lit a) pct. 1, din Legea 171/2010, raportat la art. 5-7 din OG 2/200, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010, s-a dispus confiscarea fizică a 2,9106 m3 lemn foc molid, în valoare de 355,09 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Râșca.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 08.10.2022, orele 11:30, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Ion Creangă din municipiul Fălticeni a avut loc o tamponare.
În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliție din cadrul Compartimentului Rutier, s-a stabilit că la data de 08.10.2022, în jurul orelor 10:30, un bărbat de 43 ani din municipiul Fălticeni, a condus autoturismul pe strada Anton Holban din municipiul Fălticeni și a intrat în coliziune ușoară cu un alt autoturism.
Întrucât șoferul de 43 ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni unde i s-au recoltat biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.


La data de 08.10.2022, orele 17:00, lucrătorii din cadrul Biroul de Ordine Publică al Poliției Mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe str. 9 Mai, din mun. Fălticeni, au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat de 55 ani domiciliat în Mun. Fălticeni, jud. Suceava. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul obținut fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i s-au recoltat probe biologice de sânge
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336, alin 1 din Codul Penal.


La data de 08.10.2022, în jurul orei 23:16, echipajul de poliție din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe DJ 176 de pe raza com. Vama, a oprit autoturismul condus de către un bărbat de 46 de ani, din sat Molid, com. Vama.
Urmare a testării, a rezultat faptul că șoferul prezenta o concentrație alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la sediul Spitalului Mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


La data de 08.10.2022, în jurul orelor 2300, lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice pe str. Cetății din localitatea Gura Humorului, au oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 32 ani cu domiciliul în or. Gura Humorului.
Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilometru, iar rezultatul a fost de 0,43mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Or. Gura Humorului, unde cu acordul acestuia, i-au fost recoltate doua mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei din acesta.
În temeiul art. 288 alin.1 Cod Procedură Penală, s-a întocmit dosarîn cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice”,, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din C.P.


În ziua de 09.10.2022, orele 0216, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce se deplasau pe raza loc. Capu Câmpului au procedat la oprirea unui autoturism care circula din direcția Gura Humorului către centrul localității Capu Câmpului, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 51 de ani, din com. Capu Câmpului.
Din cauza faptului că acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Or. Gura Humorului pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabiirii alcoolemiei.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din C.P.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 08.10.2022, în jurul orelor 06:42, un bărbat de 43 de ani din comuna Marginea conducea tractorul agricol ce tracta o remorcă, din direcția comunei Marginea, către municipiul Rădăuți.
La un moment dat, deplasându-se pe un sector de drum din afara localității, remorca în cauză a fost acroșată în partea stânga spate de autoturismul condus în aceeași direcție de către un bărbat de 39 de ani din comuna Sucevița.
În urma impactului, tractorul agricol s-a răsturnat pe partea carosabilă, iar autoturismul a ajuns pe acostamentul sensului opus de mers, cu fața către comuna Marginea.
De asemenea, conducătorul tractorului a suferit leziuni fizice, fiind transportat cu ambulanța la spitalul Rădăuți.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge.
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit și faptul că remorca nu este înmatriculată sau înregistrată.
S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ”Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ”Vătămare corporală din culpă”, fapte prev. și ped. de art. 334 alin. 3 și art. 196 alin.2 raportat la art. 194 alin.1 lit.b, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche