Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Suceava, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc

AJOFM Suceava organizează vineri, 14 octombrie 2022, la Iulius Mall Suceava, parter zona centrală, începând cu ora 10:00, Bursa absolvenților. Evenimentul va începe la aceeași dată, de la ora 9:00, la Casa Germană din Rădăuți și la sediul Punctului de Lucru din Cîmpulung Moldovenesc. 

În toate locațiile de organizare a bursei sunt așteptați absolvenți de toate vârstele, indiferent de anul absolvirii.

În spațiul bursei, alături de angajatorii interesați în recrutare de personal, vor fi organizate standuri informative și de suport: standul Formare profesională, unde se pot face înscrieri la cursurile de calificare organizate de AJOFM Suceava; Standul EURES, unde se oferă consiliere pentru căutarea unui loc de muncă în Spațiul Economic European; standul refugiaților din Ucraina, unde se oferă servicii de ocupare specifice, iar Centrul de Urgențe Sociale al Institutului pentru Parteneriat Social Bucovina prezintă facilitățile ce se adresează mamelor refugiate care se angajează, standul Economia Socială, unde cei interesați vor primi informații cu privire la antreprenoriatul social local și cadrul legislativ specific economiei sociale, standul Direcției Generale Anticorupție, unde se oferă informații specifice activităților de prevenție.

Până la monitorizarea statistică din data 12 octombrie 2022, la Suceava s-au înregistrat un număr de 344 locuri vacante, dupa cum urmează: 294 locuri pentru studii medii și profesionale, 16 locuri pentru persoane necalificate și 34 locuri pentru persoane cu studii superioare.

Solicitanţii cu nivel de studii mediu sau profesional pot ocupa unul din posturile de tehnician mecanic, operator calculator, contabil, designer grafică,dispecer, consilier vânzări, gestionar depozit, operator CNC, dulgher, sudor, electrician, instalator, confecționer textil, zidar, șofer, brutar, cofetar, cele mai ofertante domenii de activitate pe acest segment fiind construcţiile, alimentația publică, activități productive și de prelucrare a lemnului.

Solicitanţii cu nivel superior de studii pot opta, până în prezent, pentru un post de inginer constructor, inginer tehnolog, inginer producție, inginer instalații, inginer proiectant, inginer industrie alimentară, economist, analist vanzări, director comercial, director vânzări.

Solicitanţii care nu au nicio calificare se vor putea angaja ca ambalator, manipulant, femeie de serviciu.

Ministerul Apărării Naționale prin U.M 01983 Bacău oferă 28 de posturi vacante, din care: 20 parașutiși, 4 pază obiective militare,2 bucătari, 2 soferi cu permis B si C. Condițiile de acces sunt: vârsta între 18-44 ani, studii gimnaziale. Cei selectați vor intra în programul specific de pregătire.
Mai nouă Mai veche