Cazinoul online și predispoziția la dependență

 


Jocurile de noroc online sunt convenabile și ușor de accesat cu orice ecran conectat la internet. Poți juca oricând, programul fiind de 24 de ore pe zi, toată săptămâna. Înseamnă acest lucru că este și mai captivant decât varianta fizică reprezentată prin sălile de cazinou? Da, și asta din mai multe motive.

Pandemia a fost motivul pentru care industria online a cazinourilor a explodat în ultimii ani. Creșterea impresionantă a popularității jucatului online se datorează faptului că oamenii s-au simțit plictisiți, stresați sau doar vrut să continue cu hobby-ul lor într-un context în care singura variantă posibilă era cazinoul direct pe ecranul de care dispuneau. Reclamele pentru cazinouri online și pariuri sportive par omniprezente și nu menționează riscurile asociate cu jucatul propriu-zis.

Când și de ce jocurile de noroc devin o problemă

Un cazinou nu trebuie să fie incorect sau să apeleze la prea multe strategii pentru a crea dependență. Întreaga industrie este programată în acest fel. De exemplu, atunci când vizitați site-uri cu rotiri gratuite fara depunere, bonusurile și ofertele atractive sunt menite să vă atragă atenția. Unii oameni pot juca ocazional fără efecte grave. Alții nu reușesc să își stăpânească impulsurile.

Așadar, ce îi separă pe jucătorii predispuși la dependență de ceilalți?

     comportamentul lor problematic este persistent și duce la o afectare/stres semnificativă din punct de vedere al nivelului lor de trai

     au nevoie să joace mai mult și să parieze mai mulți bani pentru a trăi emoțiile pe care le caută

     se simt neliniștiți sau iritați atunci când încearcă să limiteze sau să se oprească din jucat

     au încercat să se oprească în trecut, dar fără succes,

     joacă deseori când sunt supărați

     mint pentru a-și ascunde dependența de jocurile de noroc

     au pus în pericol sau au pierdut un loc de muncă, o relație, o carieră sau o oportunitate educațională ca urmare a comportamentului lor,

     se bazează pe banii altor persoane pentru a rezolva problemele financiare cauzate de jocurile de noroc.

După cum puteți vedea, toate aceste criterii se aplică atât persoanelor care joacă online, cât și celor care joacă în unități terestre. Hai să vedem acum care sunt motivele pentru care varianta online domină varinta fizică a cazinourilor.

Accesul instantaneu

Evident, atunci când accesul la divertisment este literalmente la îndemână, renunțarea este mai dificilă. Poți juca oriunde te duci. Atunci când oamenii au fost închiși în casele lor în timpul închiderilor, jocurile de noroc online au crescut vertiginos.

Oferte atractive



Oamenii au o înclinație pentru gratificare instantanee și gratuități. Cazinourile online concurează pentru a atrage atenția utilizatorilor, folosind oferte de bun venit atractive care îi atrag. De exemplu, puteți începe să jucați la sloturi cu banii dumneavoastră, sau vă puteți alege cadouri fără depunere. Alte stimulente vă tentează să vă întoarceți pentru mai mult. Jucătorii joacă gratuit și primesc un impuls de dopamină care îi îndeamnă să se întoarcă.

Fără cash

Studiile de economie comportamentală arată că este mai dificil să te desparți de bani cash decât să treci un card de credit. Același lucru este valabil și pentru tranzacțiile online. În plus, dacă adăugați un card de credit, plățile vor fi automate. Este mai ușor să le ignorați, iar pierderile nu vă vor părea foarte dăunătoare.

Anonimatul

Site-urile de cazino folosesc geolocalizarea pentru a bloca IP-urile din țările restricționate, dar asta e tot. Nimic nu îi împiedică pe utilizatori să folosească un VPN sau să se logheze în stare de ebrietate. Unii mint în legătură cu vârsta lor. Deoarece nu vedeți persoane reale, faptul că vă dați drept cineva pare mai puțin rușinos. Jucătorii care s-au exclus în mod voluntar din cazinourile terestre pot juca în continuare jocuri online.

 

Indicii psihologice


La fel ca jocurile video, bibliotecile din cazinourile digitale sunt pline de caracteristici care le fac potențial generatoare de dependență. Dezvoltatorii folosesc tehnici inteligente pentru a spori atractivitatea și nivelurile de gratificare. De exemplu, luminile strălucitoare și culorile sunt indicii psihologice bine cunoscute pentru a te ține în priză.

Concluzie

Jocurile de noroc online vor fi cu noi multă vreme de acum înainte, iar jucătorii ar trebui să fie conștienți de consecințele potențiale ale unei activități necontrolate la cazinou. Dependența este o realitate pentru un procent foarte mare din populația mondială. Orice formă de jocuri de noroc poate provoca un comportament compulsiv, dar cazinourile virtuale creează mai multă dependență datorită simplității accesului, anonimatului și caracteristicilor specifice pe care le oferă. Țineți minte acest lucru data viitoare când jucați online și respectați-vă limitele pe care le stabiliți din bugetul dumneavoastră.

 

Mai nouă Mai veche