Buletin de presă, 21 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 20.10.2022, în jurul orelor 16:30, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 2,376 mc lemn foc.
Întrucât existau suspiciuni referitoare la cantitatea de material lemnos transportată, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta în plus cantitatea de 1,265 mc lemn foc specia fag, în valoare de 218,84 lei, față de materialul lemns trecut în avizul de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fos confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


La data de 20.10.2022, în jurul orelor 16:30, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 2,376 mc lemn foc.
Întrucât existau suspiciuni referitoare la cantitatea de material lemnos transportată, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta în plus cantitatea de 1,76 mc lemn foc specia fag, în valoare de 304,48 lei, față de materialul lemnos trecut în avizul de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fos confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


La data de 20.10.2022, în jurul orelor 16:30, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 176 în comuna Brodina de Jos, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta 2,50 mc lemn foc de esență rășinoase, în valoare de 410 lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fos confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Brodina.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 20.10.2022, orele 14:45, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a primit spre punere în aplicate mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de Judecătoria Rădăuți, față de un bărbat de 24 de ani din comuna Vicovu de Jos, condamnat la o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere” și „refuzul sau sutragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.
Bărbatul de 24 de ani a fost identificat de polițiști, fiind reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20.10.2022, în jurul orelor 11:00 în timp ce conducea autoturismul pe DN2(E85), din direcția municipiul Suceava către orașul Siret, un bărbat din comuna Grănicești a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate, apoi cu un podeț din beton.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto și a unui pasager din autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 20.10.2022, în jurul orelor 13.24, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, într-o intersecție în sens giratoriu, o femeie de 35 de ani din comuna Bilca a intrat în coliziune cu motocicleta condusă regulamentar de un bărbat de 23 de ani din municipiul Rădăuți, care circula în interiorul sensului giratoriu.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea bărbatului de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 20.10.2022, orele 21.45, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe raza localității Moara Nică, autoturismul condus de un localnic de 45 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche