Cum arată noul sediu al Poliției de Frontieră Vicovu de Sus

Începând cu luna martie 2021, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației derulează proiectul „REUP – Reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontiera RO-UA”, finanțat cu un buget de peste două milioane de euro prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, .

Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontieră RO-UA, acesta integrează idei, priorități și acțiuni ale autorităților de frontieră, fiind identificate soluții care vor îmbunătăți activitatea poliției de frontieră și vor contribui la prevenirea infracțiunilor transfrontaliere.

Proiectul are doi parteneri, ITPF Sighetu Marmației și Detașamentul de Grăniceri Cernăuți și se desfășoară în perioada 26 martie 2021 – 25 martie 2023, cu o durată de implementare de 24 de luni.

În cadrul acestuia, vor fi reabilitate și modernizate Sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vicov precum și Sediul Sectorului Cerepivka, din cadrul Detașamentului de Grăniceri Cernăuți, Ucraina.

În prezent, lucrările de reabilitare a Sediului Sectorului Poliției de Frontieră Vicovul de Sus sunt în faza de realizare a arhitecturii interioare. Urmează a fi montate echipamentele specifice și dotările necesare desfășurării activităților.

Până în prezent, stadiul lucrărilor aferente liderului de proiect, ITPF Sighetu Marmației, este de peste 72%.

De asemenea, Detașamentul de Grăniceri Cernăuți continuă procedurile de implementare, în prezent fiind realizat proiectul tehnic și urmând a se demara procedura specifică privind achiziția de lucrări pentru reabilitarea Sediului Sectorului de Grăniceri Cerepivka.

Valoarea totală a proiectului care face obiectul finanţării nerambursabile este 2.340.566,23 euro (peste 11.468.000 lei), din care: 1.300.000 euro reprezintă contribuția UE și 1.040.566,23 euro este cofinanțarea beneficiarilor.
Mai nouă Mai veche