Drept la replică solicitat de CJ Suceava referitor al articolul „Gheorghe Flutur i-a dat în judecată pe localnicii care se opun gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș și le cere peste două sute de mii de lei”


„Consiliul Județean Suceava implementează Proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Suceava prin care se dorește gestionarea integrată a deșeurilor menajere respectiv colectarea, selectarea și depozitarea deșeurilor menajere în depozite ecologice.

În cadrul proiectului au fost prevăzute două depozite ecologice și anume:
- un Centru de Management Integrat al Deșeurilor la Moara unde funcționează o stație de sortare aferentă întregului județ și depozitul de deșeuri pentru fracția umedă și
- un depozit ecologic la Pojorâta (doar pentru fracția umedă a deșeurilor menajere).

Pe parcursul derulării Proiectului domnul Maxim Aristide împreună cu mai mulți cetățeni din comuna Pojorâta au promovat o serie de cereri de chemare în judecată atât a Consiliului Județean Suceava cât și a Președintelui Consiliului Județean Suceava cu scopul de a stopa finalizarea depozitului Pojorâta.

Dat fiind faptul că o parte din aceste cereri au fost soluționate definitiv de către instanțele judecătorești în favoarea Consiliului Județean Suceava, acesta conform dispozițiilor art. 453 c.p.civ., art. 1349 Cod civil și art. 109 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ era obligat să solicite toate cheltuielile de judecată efectuate în cadrul acestor dosare, motiv pentru care la data de 18.02.2022 a introdus cererea de chemare în judecată ce face obiectul Dosarului nr. 548/86/2022.

Pretențiile din cadrul acestui dosar au fost întemeiate pe baza documentelor justificative și a hotărârilor judecătorești definitive.

În condițiile legii, acest demers este pentru Consiliul Județean Suceava o obligație, nereprezentând nicidecum o intimidare sau o răzbunare împotriva pârâților din acest dosar.”

Niciun comentariu

Un produs Blogger.