Firma Nico-Paul SRL continuă transporturile ilegale de material lemnos. Mașină fără acte pentru încărcătură depistată chiar în Bogdănești

Vineri, 21 octombrie 2022, la ora 13:25, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni în timp ce se deplasa cu autospeciala pe un drum lăturalnic neclasificat dar paralel cu DJ 155A s-a intersectat cu o autoutilitara care transporta pe șasiu un container de culoare albastru destinat pentru transportul materiale lemnoase de dimensiuni mici (rumeguș, lemn tocat, resturi lemn etc.) care se deplasa din direcția Dumbrăveni către Bogdănești. Polițiștii au procedat la oprirea autoutilitarei și la verificarea în platforma sumal 2.0 existența vreunui aviz valabil pentru data, locul și ora identificării mijlocului de transport.

La volan a fost identificat Nicolae L., din Bogdănești, iar autoutilitatra este proprietatea SC Nico-Paul SRL.

S-a verificat dacă containerul este încărcat, ocazie cu care s-a constatat existența de material lemnos sub formă de tocătură de lemn. Conducătorului auto i s-a solicitat să prezinte documentele de însoțire a materialului lemnos transportat. Față de acestă solicitare, conducătorul auto a precizat faptul că nu are documente. Fiind verificată legalitatea transportului prin aplicația sumal.control, s-a stabilit faptul că transportul depistat este fără proveniență legală.

În continuare s-a solicitat sprijin din partea Ocolului Silvic Râșca în vederea inventarierii și luarea în custodie a materialului lemnos.

Reprezentantul Ocolului Silvic Râșca a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitară se află cantitatea totală de 6,334 metri cubi tocătură lemn brad.

Polițiștii au dispus sancționarea cu amendă în sumă de 6.000 lei a șoferului și, complementar, confiscarea fizică a cantității 6,334 metri cubi tocătură lemn brad, în valoare de 772,748 lei.

Materialul lemnos confiscat a fost depozitat și preluat în custodie de către Ocolul Silvic Râșca.
Mai nouă Mai veche