Firmele primesc câte 2.250 de lei lunar pentru fiecare absolvent sau șomer peste 45 de ani pe care îl angajează

Traseul ratei șomajului județean în al doilea semestru al anului 2022 se menține staționar, fără fluctuații importante, cu obișnuita creștere a valorilor în luna septembrie, datorată șomajului ciclic, provenit din încetarea temporară a activităților din domeniul construcțiilor.

În scopul de a menține un mediu economic echilibrat și de a gestiona echilibrele pe piața muncii, AJOFM Suceava suține angajatorii prin subvenții care acoperă o parte din cheltuielile de personal angajat din rândul grupurilor țintă ale Seviciului de Ocupare: tineri NEETs, absolvenți, șomeri peste 45 ani, șomeri cu dizabilități, șomeri de lungă durată.

Mediul de afaceri sucevean a manifestat interes pentru acest tip de subvenție în cuantum de 2.250 lei lunar timp de un an, pentru fiecare șomer din grupurile țintă angajat, fondurile disponibile, din proiecte europene și din bugetul asigurărilor de șomaj, fiind deja epuizate. 

Până la această dată au fost încheiate 761 de convenții pentru 887 persoane angajate din următoarele categorii defavorizate: 601 persoane peste 45 ani, 245 tineri NEETs, 19 absolvenți, 15 ucenici care se califică la locul de muncă, doi elevi care au fost angajați pe perioada vacanței.
Mai nouă Mai veche