O femeie bolnavă de cancer s-a încuiat în casă și i-a dat foc, la Vicovu de Sus

Marți, 25 octombrie 2022, la ora 18.50, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că a izbucnit un incediu la o locuință din orașul Vicovu de Sus și că în interiorul imobilului se află o persoană imobilizată.

Incndiul a fost observat de proprietar, Petru C., care a ajuns acasă la ora 18:40, însoțit de Sorin C. și Gheorghe J. Bărbatul a observat faptul că ușa de acces în locuință este încuiată și s-a dus în partea din spate, unde a spart geamul de acces în magazie, moment în care a observat că din partea stângă iese fum, apelând imediat 112 pentru intervenția pompierilor.

La scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj de pompieri care au pătruns în magazia unde proprietarul a observat faptul că iese fum. Aceștia au procedat la stingerea focarului, treptat au înaintat în celelalte camere din imobil unde au observat faptul că sunt prezente mai multe focare de aprindere.

Totodată accesul din magazie către restul camerelor din imobil era blocat prin închiderea cu cheie a unei căi de acces.

Procedând la stingerea focarelor și înaintând în imobil, lucrătorii din cadrul ISU Suceava au observat faptul că la etajul imobilului sunt prezente încă patru focare de aprindere, de asemenea căile de acces la camerele de la etaj erau asigurate prin închidere cu cheie.

În timpul intervenției, lucrătorii din cadrul ISU Suceava au identificat într-o debara de la etajul imobilui cadavrul Mariei C., de 41 ani, decedată prin spânzurare de grinda principală a imobilului aflată în podul acestuia. La fața locului s-a prezentat un echipaj de Ambulanță care după efectuarea manevrelor de resuscitare a constatat decesul. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Mun. Rădăuți în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate cauzei decesului acesteia.

În urma intervenției echipajului de pompieri din cadrul ISU Suceava, incendiul a fost localizat și stins, reușindu-se salvarea imobilului, fiind constatate pagube precum degradarea pereților și a bunurilor aflate în locuință.

De asemenea, acestia au stabilit ca și cauză a incendiului folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, respectiv faptul că incendiul a fost provocat intenționat de către femeie, întrucât casa era încuiată din interior, iar în urma efectuării cercetării cadavrului a fost identificată o brichetă în buzunarul stâng al pantalonilor cu care era îmbrăcată victima.

Din declarația verbală a soțului a rezultat faptul că nu există suspiciuni cu privire la incendirea locuinței și nici cu privire la deces, întrucât femeia suferea de cancer, iar din momentul în care a aflat de această situație era vizibil afectată și într-o continuă stare depresivă, motivul probabil pentru care ar fi incendiat locuința și s-ar fi spânzurat.

Sunt continuate cercetările pentru moarte suspectă și distrugere.
Mai nouă Mai veche