Symmetrica a cumpărat fabrica de pavele Somaco din Vrancea și anunță extinderea în sud-estul țării

Producătorul de pavele Symmetrica din Suceava, deţinut de familia Stanciu, a cumpărat o fabrică de pavele în localitatea Doaga, de lângă Mărăşeşti, judeţul Vrancea, de la Somaco Holding.

Noua fabrică se află în vecinătatea cele pe care Symmetrica deja o avea la Doaga, iar odată cu această achiziţia, compania se va extinde cu mai multe linii de producţie pe o suprafaţă totală de circa 300.000 de metri pătraţi. Preluarea fabricii Somaco Holding va oferi o capacitate suplimentară de producţie, transformând hub-ul din Doaga în cea mai mare fabrică a companiei. Reprezentanţii Symmetrica nu au precizat la cât se ridică valoarea tranzacţiei.

Noua unitate de producţie achiziţionată de Symmetrica este amplasată pe un teren de 250.000 de metri pătraţi şi are trei hale de producţie şi anexe cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi. Odată cu preluarea acesteia, Symmetrica va păstra 30 dintre angajaţii companiei Somaco. Ei se vor alătura echipei de 60 persoane deja aflată în fabrica Symmetrica din vecinătate.

„La începutul anului menţionam că strategia noastră de extindere vizează inclusiv sud-estul ţării, una din zonele cu potenţial ridicat care raportează creşteri importante de la an la an în ceea ce priveşte volumele de prefabricate din beton vândute. Achiziţia fabricii Somaco Holding din Doaga vine ca un pas firesc în conturarea acestei strategii şi marchează o etapă importantă pentru Symmetrica în vederea consolidării poziţiei”, a spus Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Pe parcursul anului 2023, investiţii în valoare de peste 10 milioane euro vor fi direcţionate în modernizarea şi retehnologizarea unităţii achiziţionate şi transformarea unităţii din Doaga într-un hub tehnologic extins pe mai multe linii de producţie.

Compania îşi va extinde prin această achiziţie şi aria de activitate, prin producţia de stâlpi pentru linii electrice aeriene (LEA), completându-şi astfel portofoliul de soluţii pentru proiectele de infrastructură electrică.

Unitatea Symmetrica de la Doaga a fost inaugurată în 2018 şi are în funcţiune trei linii de producţie axate pe trei tipuri de produse: pavaje, sisteme canalizare şi elemente de zidărie din beton.

Producătorul a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 182 de mili­oane de lei, plus 12% comparativ cu anul precedent. Profitul de 18,3 mili­oa­ne de lei a fost cu 7% peste cel din 2020, iar numărul mediu de angajaţi a ajuns la 434, cu circa 60 mai mulţi faţă de anul anterior.

Mai nouă Mai veche