Beat și fără permis se plimba cu o motocicletă cu numere false pe strada Gheorghe Doja din Burdujeni, dar a fost oprit de polițiști și i-au făcut dosar penal pentru patru infracțiuni

La data de 26 octombrie 2022, orele 23.15, o patrulă de poliție a procedat la oprirea pentru control a unei motociclete pe strada Gheorghe Doja din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava.

Motocicleta era condusă de Alexandru M. de 24 de ani, din comuna Moara.

Întrucât acesta emana halena alcoolică, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea acesta a declarat verbal faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fapt confirmat şi după verificarea acestuia în bazele de date specifice.

Totodată, verificând seria de şasiu din documentele înmânate de tânăr cu cea înscrisă pe caroseria motocicletei oprite, polițiștii au constatat că cele două nu corespund, numărul de înmatriculare aparţinând altui vehicul.

Tânărul a fost condus la UPU Suceava unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la interval de o oră.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” și ,,conducerea unui autovehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche