Transport ilegal de lemn de foc depistat de polițiști la Putna

Miercuri, 19 octombrie 2022, în jurul ora 18.05, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau pe DN 2H, pe raza comunei Putna, au oprit pentru control autoutilitara Mercedes Benz care transporta material lemnos. 

La volan a fost identificat Iliuță C., de 34 de ani, din localitatea Gura Putnei. Șoferului i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta declarând că nu deține documente pentru material lemnos.

Fiind verificat în aplicația SUMAL 2.0, s-a constatat faptul că pentru autoutilitara Mercedes Benz, nu a fost emis aviz de însoțire a materialului lemnos.

Întrucât nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos, bărbatul a fost condus la Ocolul Silvic Putna -Centrul de prelucrare a lemnului Putna.

Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 2,64 metri cubi lemn foc specia fag, în valoare de 456,72 lei.

În acest context, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de 2,64 metri cubi lemn foc specia fag, în valoare de 456,72 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1.000 lei, conform Legii nr. 171/2010 modificată.
Mai nouă Mai veche