Coliziune provocată de un individ beat la volan, în Ițcani

Miercuri, 19 octombrie 2022, la ora 18.45, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată telefonic despre faptul că pe strada Mitocului din cartierul Ițcani s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea uşoară a două autovehicule, iar unul dintre conducătorii auto s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că la ora 18.30, Florin L., de 48 de ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul Dacia Logan pe banda din stânga a străzii Mitocului, pe sens unic, având direcţia de deplasare dinspre strada Grigore Alexandru Ghica spre strada Zefirului. Ajungând în zona unui imobil, a oprit autovehiculul, după care a efectuat o manevră de mers înapoi cu intenția de a parca autovehiculul, moment în care a acroșat autoturismul Lancia Thema care era parcat pe aleea de acces.

În urma coliziunii a rezultat doar avarierea uşoară a celor două autovehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La spital, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii acloolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche