VIDEO Lemn fără acte descărcat și tăiat pentru foc în curtea Postului de Poliție Arbore. IPJ Suceava a anunțat declanșarea unei anchete, la sesizarea lui Daniel Bodnar

Un camion care ar fi transportat bușteni fără aviz de însoțire a mărfii ar fi descărcat lemnul în curtea Postului de Poliție al comunei Arbore din județul Suceava. Situația a fost semnalată de activistul de mediu Daniel Bodnar care a transmis imaginile în direct pe Facebook

În filmar poate fi observată o cantitate de bușteni în curtea de lângă postul de poliție al comunei Arbore. Daniel Bodnar povestește că buștenii ar fi fost descărcați în cursul zilei de miercuri, 19 octombrie 2022, dintr-un camion pentru care nu a fost emis aviz de însoțire a mărfii. 

Ulterior, o persoană a început să taie buștenii cu o drujbă. 

Daniel Bodnar a semnalat situația printr-un apel la 112. Cazul a fost preluat de un echipaj din cadrul Poliției orașului Solca. 


Ulterior, IPJ Suceava a transmis un comunicat prin care susține că posturile de poliție au primit lemn suficient prin intervemediul Serviciului Logistic al instituției, astfel că Postul de Poliție Arbore nu ar fi avut nevoie de cantitați suplimentare. Totodată, reprezentanții instituției au transmis că au declanșat o anchetă pentru a clarifica situația. 

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public ca urmare a unei postări pe o rețea de socializare efectuată de un activist de mediu cu privire la o cantitate de material lemnos descărcată în curtea Postului de Poliție Arbore, IPJ Suceava precizează urmatoarele:
Conducerea IPJ Suceava a dispus de îndată verificări prin structura de control intern pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și stabilirea modului în care materialul lemnos a fost transportat și depozitat în curtea postului de poliție
Verificările vizează atât aspectele privind respectarea legalității activităților cât și cele privind etica și deontologia profesională.
Totodată, IPJ Suceava precizează ca prin Serviciul Logistic au fost alocate toate cantitățile de material lemnos necesare încălzirii sediilor care utilizează lemnul pentru încălzirea cu sobe, fără a fi înregistrate probleme sau lipsuri în acest sens.
În funcție de rezultatele verificărilor efectuate cu privire la acest caz IPJ Suceava va sesiza și celelalte organe competente, inclusiv structura de parchet competentă.
Subliniem încă o data că respectarea normelor deontologice este o prioritate a Poliției Române, iar prin structurile abilitate vom dispune toate măsurile necesare ca instituția noastră sa fie perceputa la adevărata dimensiune”
, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava. 
Mai nouă Mai veche