A furat o mașină din fața restaurantului din Zvorîștea și polițiștii l-au găsit în șanț, la Șerbănești

Duminică, 20 noiembrie 2022, la ora 02.30, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare pe DN 29A, în apropiere de intrarea în satul Șerbănești, comuna Zvoriștea, județul Suceava, dinspre satul Poiana, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Adâncata au observat în șanțul de pe partea stângă a drumului, pe direcția Suceava - Dorohoi, autoturismul Volkswagen cu număr provizoriu care era îndreptat cu fața spre municipiul Suceava, iar conducătorul auto încerca să iasă cu el din șanț. Lucrătorii de poliție s-au deplasat la autoturismul în cauză, ocazie cu care au constatat că la volan se află o persoană de sex bărbărtesc. După ce s-au prezentat și declinat calitatea au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului.

La volan a fost identificat Florentin C., din municipiul Suceava.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe timpul desfășurării acțivităților specifice de constatare, la sediul Secției de Poliție Rurală Adâncata s-a prezentat Marius H., care a declarat că autoturismul Volkswagen i-a fost sustras din fața restaurantului „Green Garden” din Zvoriștea.

Suspectului i s-a adus la cunoștință că nu mai are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Acestuia i-a fost reținut permisul de conducere și i s-a eliberat dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub inflența alcoolului sau a altor substanțe” și „furtul în scop de folosință”.
Mai nouă Mai veche