Accidentul cu două microbuze și două auturisme de la Frasin, provocat de un șofer neatent. Trei persoane au fost rănite

Miercuri, 9 noiembrie 2022, în jurul orelor 14:15, Andrei B., de 27 de ani, în timp ce conducea autovehiculul Mercedes Benz Sprinter pe DN 17, în afara localității Frasin, având direcția de deplasare Vama către Gura Humorului, la un moment dat din cauza nepăsării distanței regulamentare în mers față de autoturismul Hyundai Tucson condus de Aurel S., de 67 de ani, din comuna Șcheia, intrând în coliziune față spate cu acesta, pe care l-a prioectat în autovehiculul Mercedes Benz Sprinter condus de Dan C., de 26 de ani, a virat stânga și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Ford Fiesta condus de Oana Petronela N., de 35 de ani, din comuna Vama, care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului au fost vătămare corporal patru persoane:
- conducătoarea autoturismului Ford Fiesta, care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „contuzie gamba stângă”, fără a rămâne internată.
- conducătorul autoturismului Hyundai Tucson, care a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humnorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoștinței, traumatism antebraț stâng”, fără a rămâne internat.
- Iuliana N., pasager pe rândul al doilea de banchete al autoturismului Mercedes Benz Sprinter care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștineți, contuzie coloană cervicală, contuzie coloană dorsală, contuzionat prin accident rutier”, fără a rămâne internată.

Toți cei patru conducători auto a fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la Spitalul orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face Andrei B. care nu a păstrat o distanță regulamentară în mers față de autoturismul care circula în fața sa.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche