VIDEO Acesta este bărbatul care a murit în accidentul de la Vicovu de Sus. Primele concluzii ale polițiștilor

Miercuri, 2 noiembrie 2022, la ora 15.59, lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observant că pe strada Calea Cernăuți din localitate a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești, conducătorul unui autoturism fiind încarcerat.

Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că Schipor Constantin, în vârstă de 26 de ani, din Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul Audi A8 pe strada Calea Cernăuți din localitate, din direcția Centru către Punctul Vamal, circulând cu viteză, nu a putut evita coliziunea cu autoutilitara Volkswagen Transporter care a efectuat, fără a se asigura corespunzător, virajul la stânga din parcarea din fața Grădiniței cu program normal nr. 3 Vicovu de Sus, neacordând prioritate de trecere autoturismului. Autoutilitara Volkswagen Transporter a fost condusă de Anghel Onofreiciuc (foto), în vârstă de 50 de ani, din Vicovu de Sus, intrând în coliziune laterală stânga cu acesta.

După impact, autoutilitara a fost răsturantă, părăsind partea carosabilă în partea dreaptă a sensului de deplasare, rămânând pe partea laterală dreapta, conducătorul auto rămânând încarcerat.

De asemenea, autoturismul marca Audi A8 a părăsit partea carosabilă, în partea stângă, fiind identificat în șanț.


La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD și un echipaj de descarcerare din cadrul Grupei ISU Vicovu de Sus care au procedat la descarcerarea victimei, efectuându-se manevre de resuscitare timp de aproximativ 40 de minute.

De asemenea, la fața locului au fost prezente două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava care au declarat decesul lui Anghel Onofreiciuc la ora 16.46, totodată preluându-l pe Ionuț S., pasager pe scaunul din dreapta față a autoturismului Audi A8.

Conducătorul autorismului a fost testat cu apartul etilometru, rezultatul testării fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind recoltate două mostre bilologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pasagerul din autoturism a fost diagnosticat la Spitalul Municipal Rădăuți cu „politraumatism coloană cervicală, hematom periorbitor dreapta, politraumatism toraco-abdominal, traumatism cranio-cerebral cu pierdere de conștiință și amnezie”, iar conduătorul autoturismului a fost diagnostricat cu „traumatism toraco-abdominal și traumatism cranio-cerebral”, cei doi fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru investigații de specialitate.

A fost întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „ucidere din culpă”.

După externare, față de șoferului autoturismului urmează se se dispună măsuri procesuale.

Citește mai departe:

2 Comentarii

Mai nouă Mai veche