Amendă de 5.000 de lei plătită pe loc de o femeie care a ascuns în mașină 400 de pachete cu țigări, în Vama Siret

Polițiștii de frontieră suceveni în cooperare cu lucrătorii vamali au descoperit, folosind câinele de serviciu, 400 pachete cu țigări ascunse în autoturismul unei românce. Aceasta încerca să introducă ilegal țigările în România.

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, o femeie în vârstă de 48 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Touran, înmatriculat în România. 

În baza analizei de risc, lucrătorii vamali și polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, s-au descoperit, folosind și câinele de serviciu Cog, ascunse în bagajele personale, 400 pachete de țigări în valoare de 600 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătoarei auto i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, pe care femeia a și achitat-o.
Mai nouă Mai veche