Ansamblu rutier condus de un șofer cu permis de conducere necorespunzător, în Vama Siret. I s-a întocmit dosar penal

Polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări cu privire la un cetățean ucrainean, deoarece a condus un ansamblu de rutier având un permis de conducere necorespunzător categoriei.

Ieri, 21 noiembrie 2022, la ora 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România un cetățean ucrainean, în vârstă de 66 de ani.

Bărbatul conducea un ansamblu rutier format din microbuz și remorcă, având plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei. La controlul de frontieră, odată cu pașaportul și certificatele de înmatriculare, acesta a prezentat și permisul de conducere eliberat de autoritățile ucrainene. Cu ocazia verificărilor, colegii noștri au constatat faptul că permisul bărbatului nu corespunde categoriei în care se încadrează ansamblul rutier pe care acesta îl conducea.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persona al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
Mai nouă Mai veche