BMW-ul care s-a izbit într-un tractor, la Pârteștii de Sus, avea numere de înmatriculare false, iar șoferul nu avea permis de conducere

Marți, 1 noiembrie 2022, la ora 06.55, Costel C., de 36 de ani, din satul Pârteștii de Sus, comuna Cacica, în timp ce conducea tractorul pe DJ 178E, în interiorul localității Pârteştii de Sus, având direcţia de deplasare către Botoşana, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului către stânga pentru a pătrunde pe drumul comuna Rodina, moment în care a intrat în coliziune laterală cu autoturismul BMW condus de Gavril R., de 24 de ani, din comuna Botoşana, care circula din sensul opus de mers.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor doi conducători auto. Tractoristul a fost transportat la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit diagnosticul „ contuzionat ușor prin accident rutier”. Conducătorul autoturismului BMW a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit diagnosticul „traumatism coapsă dreaptă, contuzie abdominală, contuzie toracică”.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, urmând a li se recolta monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul tractorului, care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de viraj către stânga, pe fondul vizibităţii reduse datorită condiţiilor atmosferice, ceaţă.

Deoarece conducătorul autoturismului BMW nu deţinea asupre sa documentele personale şi de înmatriculare ale autovehiculului s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu figurează ca deţinătoar de permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule.

S-a procedat la verificarea autoturismului BMW, constatându-se că plăcuțele de înmatriculare aparţim unui alt autoturism.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără permis”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul cu nr. fals de înmatriculare”.
Mai nouă Mai veche