Buletin de presă, 12 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Peste 10 metri cubi material lemnos confiscați de polițiști în urma unor controale în trafic

Și în cursul serii de ieri, polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor care încalcă normele legale și transmportă material lemnos fără aviz de însoțire. Au fost confiscați peste 10 metri cubi lemn în valoare de cca. 8.000 lei și au fost aplicate sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010 modificată în cuatum total de 6.000 lei.

La 11.11.2022, în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Calea Cernăuți, orașul Vicovu de Sus, au oprit pentru control o autoutilitară având suspiciunea că ar transporta material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 63 ani, din com. Frătăuții Noi.
Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale și ale transmportului constatându-se că bărbatul nu deținea niciun aviz de însoțire a materialului lemnos. S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma verificării nu figura cu aviz de însoțire pentru transportul de material lemnos. Acesta a fost condus la sediul Ocolul Silvic Putna-Centrul de prelucrare a lemnului.
Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea totală de 4.88 m3 lemn cherestea din care: grindă rășinoasă 1,28 m3, în valoare de 113,6 lei, cherestea rășinoase 2 m3 în valoare de 1740 lei și lemn foc rășionase 1,6 m3 în valoare de 195,2 lei
În conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, s-a dispus confiscarea cantății de 4,88 m3 lemn în valoare totală de 3.048,80 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 4.000 lei, conform Legii nr. 171/2010 modificată.


Ulterior, la 12.11.2022, ora 02.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, desfășurând activități specifice pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice în cadrul acțiunii dispuse prin planul de acțiune întocmit la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți, l-au depistat pe un bărbat de 32 ani, din com. Frătăuții Noi, care transporta pe DJ 178C din localitatea Frătăuții Vechi, cu autoutilitara, cantitatea de 4,61 mc cherestea rășinoase molid precum și cantitatea de 0,84 mc lăturoaie rășinoase, materialul lemnos nefiind însoțit de documente specifice de transport, așa cum sunt stabilite de normele privind circulația materialelor lemnoase.
S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă în sumă de 2.000 lei, pentru încălcarea prev. art. 19 alin. (2) lit a) din Legea nr. 171/2010, precum și confiscarea întregii cantități de material lemnos transportat, cu o valoare de 4.883,69 lei.
Materialul lemnos confiscat a fost predat în custodie reprezentanților OS Marginea.


Peste 100 de polițiști rutieri în trafic în acest weekend pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise

În acest weekend peste 100 de polițiști acționează pe drumurile publice, în special în interiorul,localităților și în zona unităților de alimentație publică pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor sunt utilizate și 5 aparate Druger DrugTest 5000 intrate în dotarea polițiștilor, fiind efectaute testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.
În cursul serii perecedente au fost identificate deja mai multe situații în care șoferii s-au urcat băuți la volan, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale și disunându-se suspendarea dreptului de a conduce.



La 11.11.2022, ora 17.05, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe DN 17B sat Chiril, comuna Crucea, acționând în baza unui plan pe linie de alcool și substanțe interzise, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 36 ani, din com. Iacobeni.
Întrucât conducătorul auto avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,44 mg./l. alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 11.11.2022, ora 21.15, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza SPR 12 Preutești, pe drumul comunal Leucușești, com. Preutești au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 29 ani, loclanic. Întrucât emana halenă alcoolică i s-a solicitat testarea cu aparatul etilometru și întrucât a refuzat testarea a fost condus la Spitalul Municipiului Fălticeni. Șoferul a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemie.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „refuzul sau sutragerea de la prelevarea de probe biologice”.


La 11.11.2022, ora 22.55, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe DJ 155A, pe raza loc. Bogdănești, com. Bogdănești, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 36 ani, din com. Bogdănești și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 11.11.2022, ora 23.00, polițiștii din cadrul S.P.R. 7 Malini, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe DJ 209A, pe raza loc. Gainesti, com. Slatina, au oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 20 ani, din com. Slatina și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 11.11.2022, ora 12.15, un bărbat de 47 ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea o autoutilitară, pe care transporta un excavator, pe DN 2 – E85, în localitatea Fântâna Mare, com. Fântâna Mare, pe relația Roman către Fălticeni, pe un sector de drum în curbă la dreapta, din cauză că nu a asigurat corespunzător excavatorul, acesta a căzut din autoutilitară pe partea carosabilă, acroșând două autoturisme conduse de către doi bărbați de 63 ani, din mun. Roman și respectiv de 34 ani, din com. Todirești.
În urma producerii accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei persoane, respectiv a celor doi șoferi care conduceau autoturismele și a unui pasager dintr-un autoturism.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în toate cazurile, fiindu-le prelevate mostre de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 11.11.2022, ora 17.12, un bărbat de 45 ani, din mun. Rădăuți, a condus autoturismul pe DJ 178 –Volovăț, dinspre centrul comunei către mun. Rădăuți, iar la un moment dat a acroșat cu partea din stânga față o biciclistă de 66 ani, care se deplasa fără a fi echipată corespunzător pe timp de noapte.
Biciclista a fost preluată de către echipajul de ambulanță, fiind transportată pentru ingrijiri medicale de specialitate la Spitalul Municipal Rădăuți, însă în jurul orei 18:10 a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la spital unde i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche