Buletin de presă, 23 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 22.11.2022, în jurul orei 17:06, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 în localitatea Păltinoasa, o femeie de 69 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc a surprins și accidentat o femeie de 50 de ani din comuna Șcheia, angajată în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 22.11.2022, în jurul orelor 10:30, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177 A în localitatea Frasin, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani, surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 98 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 38 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche