Buletin de presă, 8 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 237.905 de lei aplicate de polițiști

În perioada 04.11.2022-06.11.2022, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 307 sancțiuni contravenționale în valoare de 193.035 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 47 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare și au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier.


În perioada 04-06.11.2022, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testați cu aparatul etilotest, 467 de conducători auto și aplicate 119 sancțiuni contravenționale în valoare de 44.870 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 9 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare și au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier.


Exemple:

La data de 06.11.2022, în jurul orei 01:50, un echipaj din cadrul Servciului Rutier a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din localitatea Prisaca Dornei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 05.11.2022, în jurul orei 20:20, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe raza localității Grănicești, autoturismul condus de un localnic de 61 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 07.11.2022, în jurul orei 07:15, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17, în comuna Iacobeni, un bărbat de 25 de ani din comuna Fântâna Mare a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 66 de ani.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto de 66 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 07.11.2022, orele 11:35, în timp ce conducea autoutilitara pe raza localității Salcea, un bărbat de 28 de ani din comuna Todirești a intrat în coliziune față-spate cu autoutilitara condusă de un bărbat de 27 de ani din județul Botoșani, care din impact, a fost proiectată în față, unde a surprins și accidentat un localnic de 41 de ani, angajat în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei trei participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 07.11.2022, în jurul orelor 19:12, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178, în localitatea Ilișești, un bărbat de 24 de ani din comuna Dumbrăveni a pătruns pe contrasens unde a surprins și accidentat doi localnici de 34 de ani și respectiv 57 de ani angajați în traversarea drumului.
Din impact a rezultat rănirea pietonilor, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Participanții la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto, de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului de 57 de ani și de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului de 34 de ani, după care la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 07.11.2022, în jurul orelor 14:10, pe raza de competenă a Secției 14 Poliție Rurală Vama în comuna Vatra Moldoviței, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 63 de ani din comuna Sadova.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche