Camionetă cuprinsă de flăcări într-o fermă de bovine din Văratec

Luni, 14 noiembrie 2022, la ora 15.25, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin 112 de către o femeie din localitatea Văratec, orașul Salcea, județul Suceava, cu privire la faptul că la ferma pe care o deține situată în extravilanul localității Văratec, în proximitatea imobilului în care locuiește, a izbucnit un incendiu la unul din autovehicule.

În urma cercetărilor s-a constatat că femeie deține o fermă de bovine în extravilanul localității Văratec, la circa 150 de metri în spatele imobilului în care locuiește. Pentru a asigura alimentarea cu apă potabilă a fermei este folosită o autoutilitară Mercedes, neînscrisă în circulație, care transportă în butoaie apa pentru animale, circulând între silozurile amenajate pe o distanță de 200 de metri. Luni, în jurul orelor 15:25, autoutilitara era parcată lângă silozul de porumb când la un moment dat în partea din față au izbucnit flăcări, focul fiind sesizat de proprietară. 

La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari din cadrul ISU Suceava, precum și două echipaje de pompieri voluntari din cadrul Dumbrăveni și Salcea, focul fiind stins în circa cinci minute, autoututilitara în valoare de 2.500 euro fiind distrusă în totalitate. 

În cauză a fost efectuată cercetarea locului faptei, stabilindu-se de către specialistul ISU cauza probabilă a producerii incendiului ca fiind efectul termic al curentului electric generat de un acumulator cu cablu defect care a aprins materialul plastic .

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.
Mai nouă Mai veche