FOTO Incendiu într-o gospodrie din Iaslovăț. Flăcările au pornit de la o ladă frigorifică

La 11 noiembrie 2022, în jurul orei 22.15, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că a izbucnit un incendiu la o locuință din localitatea Iaslovăț.

S-a constatat că o anexă de la locuință, respectiv șura casei, magazie lemne, bucătărie de vară, camera centralei, un depozit de furaje, a ars în proporție de 80 la sută, incendiul fiind extins și spre casa de locuit.

S-a procedat la lichidarea incendiului de către pompierii din cadrul detașamentului de intervenție Rădăuți, Solca și pompierii civili din cadrul Primăriei Iaslovăț și Primăriei Arbore și Cajvana.

Din verificările efetuate de către Pompierii Militari Solca s-a stabilit cauza probabilă a incendiului ca fiind efectul termic al curentului electric de o ladă frigorifică, aprindere de mase plastice – conductor electric defect.

În urma incendiului izbucnit nu au existat victime omenești, dar au doi câini au fost suprinși de flăcări și au murit carbonizați.

La momentul incendiului, proprietarii se aflau la domiciliu, aceștia fiind aflați în interiorul casei de locuit.

Prejudicul suferit a fost estimat ca fiind la aproximativ 50.000 euro. Proprietarul a precizat că deţine asigurare facultativă pentru cele distruse.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche