Imagini cu un urs pe granița cu Suceava prezentate de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei pentru a-i descuraja pe bărbații care fug de război

Imagini cu un urs care se plimbă în apropierea graniței dintre Ucraina și România au fost publicate de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei pentru a-i descuraja pe cetățenii ucraineni care vor să fugă ilegal din țară pentru a evita încorporarea în armată.

În fotografia publicată de Serviciul de Grăniceri poate fi observat un urs matur, de talie mare. Imagina ar fi fost suprinsă pe granița din zona montană dintre regiunea Cernăuți și județul Suceava. 

Grănicerii ucraineni prezintă o altă fotografie care pare realizată în același loc și în care apar trei persoane. Instituția ucraineană susține că persoanele au fost reținute cu câteva zile mai devreme, în aceeași zonă, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu România. 

„Cu câteva zile mai devre, fugari care voiau să intre ilegal în România au fost descoperiți și reținuți în această zonă. Încă o dată, vă somăm să nu încălcați legile privind trecerea frontierei deoarece călătoriile ilegale pot fi foarte periculoase”, se arată într-un comunicat transmis de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

De la declararea legii marțiale în Ucriana, mai mulți bărbați au încercat să părăsească ilegal țara. Unii s-au deghizat în haine de femei, s-au ascuns în mașini sau au încercat să traverseze ilegal fâșia verde. 

Serviciul de Grăniceri al Ucrainei anunța în luna septembrie că de la începutul războiului 11 bărbați au murit în timp ce încercau să părăsească ilegal țara.
Mai nouă Mai veche