Incendiu la o gospodărie din Paltinu. Focul a izbucnit de la centrala termică

Miercuri, 9 noiembrie 2022, la ora 17:26, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Vama au fost sesizați prin 112 despre faptul că la un imobil a izbucnit un incendiu raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței,

Lucrătorii de poliție ajunși la fața locului au constatat că incendiul se manifesta la o anexă a gospodăriei, cauza de la care a izbucnit incendiul fiind cel mai probabil centrala alimentată cu material lemnos.

Pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpulung Moldovenesc și pompierii voluntari din cadrul SVSU Vatra Moldoviței. După lichidarea incendiului s-a stabilit că au ars camera centralei, o sală de sport și o anexă destinată depozitării lemnelor de foc, toate proprietatea lui Nicolaie L.

Cu ocazia cercetării locului faptei, focarul incendiului a fost identificat la camera tehnică a centralei termice, iar pompierii militari au stabilit cauza izbucnirii incendiului ca fiind efectul termic al coșului de fum, neprotejat termic.

În urma incendiului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

Persoana vătămată a estimat valoarea prejudiciului cauzat de incendiu ca fiind de aproximativ 50.000 lei, precizând totodată că gospodăria sa nu era asigurată.
Mai nouă Mai veche