Lemn de foc fără acte confiscat de polițiști, la Arbore

La 21 noiembrie 2022, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Solca au interceptat în intersecția DJ 178 cu DC 48A din comuna Arbore o autoutilitară Mercedes Benz care transporta materiale lemnos și care a fost oprită pentru control.

La volan a fost identificat Constantin R., de 36 de ani, din comuna Arbore.

S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, pasagerului și controlul autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat că transporta material lemnos fără a deține aviz de însoțire a mărfii.

S-a procedat la verificarea autoutilitarei în cauză în aplicația SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat faptul că nu deține aviz pentru cantitatea de lemn transportată.

Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezența unui lucrător din cadrul ocolului, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificată cantitatea de 1,30 mc salcâm, 0,64 mc frasin și 0,64 mc tei, în total 2,58 mc lemn foc, în valoare totală de 444,86 lei.

Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei.
Mai nouă Mai veche