Mandat de arestare pe 30 de zile pentru șoferul beat care a făcut un accident mortal la Bogdănești

Răzvan Gabriel Onisei, tânărul care a provocat un accident rutier mortal în timp ce conduceea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile printr-un mandat emis de magistrații Judecătoriei Fălticeni.

Accientul rutier s-a produs marți, 15 noiembrie 2022, la ora 22:06. Aflat la volanul unui autoturism Volkswagen, Răzvan Gabriel Onisei, în vârstă de 20 de ani, pe DC 13, în localitatea Bogdănești, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod situat pe partea dreapta având în vedere direcția sa de deplasare.

În urma producerii accidentului a rezultat decesul pasagerului dreapta față, Constantin A., și vătămarea corporală a conducătorului auto.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar apoi i-au fost recoltate probe biologice la Spitalul municipal Fălticeni.

Șoferul a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”. La 22 noiembrie, față de suspect s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore și a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

Ulterior, la 23 noiembrie tânărul a fost prezentat Judecătoriei Fălticeni cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, cererea fiind admisă de judectorii care au emis mandat de arestare până la 22 decembri inclusiv. 
 
Mai nouă Mai veche