Minoră care traversa pe roșu, accidentată de o mașină, la Gura Humorului

Luni, 14 noiembrie 2022, în jurul orei 07:42, Cătălin S., de 39 de ani, din municipiul Iași, în timp ce conducea autoturismul Mercedes Benz pe strada Piața Republicii din orașul Gura Humorului, având direcţia de deplasare Suceava către Frasin, a surprins şi accidentat o minoră de 13 ani, din comuna Păltinoasa, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a părţii carosabile pe trecerea pentru pietoni, din stânga spre dreapta a sensului conducătorului auto de deplasare, pe culoarea roșie a semaforului electric pentru pietoni.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei, care a fost transportată la Spitalul orășenesc Gura Humorului, stabilindu-i-se diagnosticul „traumtism cranio-cerebral, fără pierderea cunoștinței, contuzie membru inferior drept”. Victima nu a rămas internată.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face pietonul care s-a angajat neregulamentar în treversarea străzii pe culoarea roșie a semaforului electric adresaqt pietonilor.

A fost întocmit dosar sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche