Opt persoane suspecte de turbare după contactul cu doi câini infectați, la Siret

Opt persoane sunt suspecte de turbare în județul Suceava, după ce au luat contact cu doi câini infectați cu rabie, dinre care unul a murit între timp.

Analizele unui ciobănesc german - care a murit între timp - au arătat că acesta era turbat. Au fost identificate în total opt persoane care au intrat în contact cu el: patru veterinari şi familia proprietarului - doi adulţi şi doi copii. Au fost vaccinaţi cu toții antirabic şi acum sunt monitorizaţi de specialiști.

În urmă cu patru zile, doi medici veterinari și un asistent au aflat și ei diagnosticul de rabie, după ce au operat un alt patruped.

Din cauza suspiciunii înalte de contaminare, personalul veterinar și proprietara câinelului au avut nevoie de imuno-globulină antirabică umană, un produs greu de găsit în acest moment la noi în țară.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Daniela Odeh, a transmis că instituția a fost informată despre existența unei suspiciuni de rabie, la un câine mort în data de 10 noiembrie pe raza localității Siret.
Mai nouă Mai veche