Reținut în arest după ce a provocat o tamponare la Gura Humorului. Era beat și avea permisul suspendat

La data de 18 noiembrie 2022, în jurul orelor 19:30, autoritățile au fost sesizte că pe strada Ștefan cel Mare din orașul Gura Humorului, județul Suceava, a avut loc un accident rutier cu pagube materiale, iar una dintre persoanele implicate este posibl să fie sub influența băuturilor alcoolice.

Ulterior, părțile implicate s-au prezentat la sediul poliției. Au fost identificați Andrei Gafincu, de 32 de ani, din Todireni, județul Botoșani, conducătorul autoturismului Seat, și Dorina F., de 45 de ani,
din Stulpicani, conducătoarea autoturismului Mercedes Benz.

Ca urmare a discuțiilor purtate cu cei doi conducători auto s-a stabilit faptul că la ora 18:50, Andrei Gafincu a condus autoturismul Seat pe strada Ștefan cel Mare din Gura Humorului, având direcția de deplasare dinspre Frasin spre Suceava, și din cauză că nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul care circula în fața sa, marca Mercedes-Benz, condus de către Dorina F., a intrat în coliziune cu acesta, în urma impactului rezultând avarierea ambelor vehicule, fără a fi înregistrate victime omenești.

La sediul poliției s-a procedat la testarea celor doi conducători auto. Pentru tânăr rezultatul afișat a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru femeie rezultatul a fost de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedându-se la verificarea permisului de conducere în baza de date, s-a constatat faptul că tânăru figurează cu mențiunea „cu restricții - suspendat” pentru perioada 26 august - 23 noiembrie 2022.

Acesta a fost condus la Compartimentul Primiri Urgențe a Spitalului orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, cel în cauză fiind depus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche