Șofer beat care asculta muzică religioasă la maximum în centrul comunei Hârtop, internat de polițiști la Psihiatrie

Marți, 8 noiembrie 2022, la ora 11.30, patrula din cadrul Secției de Poliție Rurală Preutești a fost sesizată telefonic cu privire la un scandal provocat de un bărbat în centrul satului Hârtop.

În urma cercetărilor a fost a fost identificat apelantul care a declarat verbal faptul că în timp ce se afla în faţa Primăriei comunei Hârtop a văzut un autoturism care se deplasa sinuos pe drumul public din localitate şi care a parcat în faţa unei societăţi comerciale aflată vizavi de primărie, iar la un moment dat conducătorul autoturismului a început să provoace scandal, a deschis portierele autoturismului şi a început să asculte muzică religioasă la un volum ridicat.

În mașină a fost identificat conducătorul auto, Viorel T., din Hârtop, care a declarat verbal faptul el a condus autoturismul Volkswagen Golf, pe care l-a parcat în centrul satului. 

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, reieşind o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru a i se recolta mostre biologice de sânge, însă conducătorul auto a refuzat în prezenţa medicului de gardă să i se recolteze probe de sânge.

Întrucât bărbatul era agitat psihomotor şi era incoerent în vorbire, la solicitarea medicului de gardă din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, a fost transportat cu ambulanţa la Secţia de Psihiatrie Burdujeni din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde a rămas internat.

A fost întocmit dosar penal, cercetările urmând a fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Totodată bărbatul a fost sancţionat conform legii Lg. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar întrucât autoturismul condus de acesta avea ITP-ul expirat a fost sancţionat conf. OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche