Șoferul beat de BMW care a fost urmărit și blocat în trafic pe străzile din Șcheia, reținut în arest

La data de 26 noiembrie 2022, în jurul orei 23:18, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia, în timp ce efectuau activități de patrulare pe raza satului Șcheia, au observat un autoturism BMW care se deplasa pe strada Poligonului, efectuând manevra de schimbare a direcției de mers spre stânga pe strada Mihoveni, fără a semnaliza, după care a continuat deplasarea pe strada Mihoveni de pe un sens de ciruclație pe altul, trecând la o distanță laterală mică de un autoturism care se afla pe partea dreaptă a drumului, fapt pentru care au fost puse în funcțiune semnalele luminoase și acustice ale autospecialei, dar conducătorul autoturismului nu a oprit, continuându-și deplasarea pe strada Mihoveni, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia.

La intersecția cu strada Agronomului, conducătorul autoturismului a efectuat manevra de schimbare a direcției de mers spre partea dreaptă fără a semnaliza, continuându-și deplasarea haotic pe strada Agronomului, până a fost oprit de către echipajul de poliție în proximitatea restaurantului Conacul Domnesc, imediat la fața locului ajungând și cel de al doilea echipaj de poliție.

La volanul autoturismului marca BMW a fost identificată o persoană de sex masculin, care se afla în vădită stare de ebrietate, emanând halenă alcoolică.

Conducătorul autoturismului a refuzat să furnizeze date despre stabilirea identității sale și a refuzat să prezinte documentele sale și ale autoturismului pentru control, fapt pentru care s-a procedat extragerea acestuia din autoturism, ulterior efectuându-se controlul autoturismului.

Conducătorul autoturismului a refuzat să se supună testării cu aparatul alcooltest, fapt pentru care i s-a adus la cunoștință acestuia că dacă va refuza în continuare testarea cu aparatul alcooltest va fi condus la unitatea spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În continuare, conducătorul autoturismului a devenit recalcitrant, fapt pentru care s-a procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia, ulterior efectuându-se controlul corporal, asupra lui a fost găsită cartea de identitatea și permisul de conducere, stabilindu-se că se numește Constantin Cojocar, de 51 de ani, din municipiul Suceava, fiind posesor de permis de conducere valabil.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde și-a dat consimțământul în scris cu privire la recoltarea de probe biologice de sânge, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge.

I s-a adus la cunoștință că din momentul prelevării mostrelor biologice de sânge nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la definitivarea cercetărilor.

S-a procedat la reținerea permisului de conducere, eliberându-i o dovadă fără drept de a conduce.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La data de 28 noiembrie a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect, acesta fiind audiat cu respectarea drepturilor procesual-penale după care polițiștii au dispus reținerea suspectului pentru o durată de 24 de ore, acesta fiind escortat și depus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche