Tragedie la Voitinel. Un copil de un an a murit călcat de mașină în curtea casei

Marți, 1 noiembrie 2022, la ora 12.05, Secția de Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 de către Constantin A., despre faptul că nepotul său a fost lovit de o mașină în timp ce se afla în curtea locuinței de domiciliu din Voitinel.

În urma cercetărilor preliminare s-a stabilit faptul că la ora 12.00, Lidia B., de 32 de ani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu autoturismul, în curtea imobilului din comuna Voitinel, a accidentat mortal nepotul în vârstă de un an.

S-a stabilit că tânra s-a deplasat cu autoturismul Volkswagen Touran până în curtea imobilului pentru a-l aduce pe unul dintre copiii unei verișoare de la grădiniță. În timp ce se afla în curtea imobilului, o soră mai mare îl ținea în brațe pe fratele său în vârstă de un an de zile, iar într-un moment de neatenție acesta a sărit din brațele ei. Astfel, din cercetările efectuate, s-a constatat faptul că într-un moment de neatenție, în timp ce efectua manevra de mers înapoi a autoturismului tânăra l-a accidentat pe copil de un an cu partea laterală dreaptă față a autoturismului în cauză.

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest din dotarea Secției de Poliție Rurală Gălănești, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche