Transporturi ilegale de lemn de foc, depistate de polițiști pe un drum comunal din Șerbănești

Marți, 8 noiembrie 2022, la ora 17:10, în timp ce efectuau activitati de supraveghere a traficului rutier pe un drum comuna neclasificat de pe raza satului Șerbănești, comuna Zvoriștea, județul Suceava, polițiștii au oprit pentru control două autoutilitare Ford Transit care transportau cantități de material lemnos.

La primul autovehicul a fost identificat la volan Dorin Z., iar la cea de-al doilea a fost identificat la volan Aurel Z., amândoi din comuna Sucevița, județul Suceava. Polițiștii au solicitat conducătorilor auto documentele personale, precum și documentele de însoțire a materialului lemnos.

Cu privire la deținerea unor documente cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, aceștia au declarat că nu posedă acte de proveniență.

Au fost efectuate verificări în aplicația SUMAL, ocazie cu care nu au fost identificate cele două transporturi.

A fost solicitat sprijin de specialitate cadrelor silvice de la Ocolul Silvic Adâncata, în urma căruia s-a stabilit faptul că Dorin Z. transporta cantitatea de 2,352 metri cubi lemn foc de fag, iar Aurel Z. transporta cantitatea de 2,16 metri cui lemn foc de fag.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată organelor silvice, iar cei doi au fost sancționați contravențional cu amenzi totale în valoare de 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și cu amenzi totale în valoare de 1740 lei la HG 1391/2007 privind circulația pe drumurile publice.
Mai nouă Mai veche