Un bătrân orb a murit într-un incendiu, la Horodniceni

Joi, 10 noiembrie 2022, la ora 20:13, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că s-a produs un incendiu la o casă de pe raza comunei Horodniceni, în urma căruia un bărbat în vârstă de 86 ani ar fi decedat.

Din primele cercetări a rezultat că în jurul orelor 20:00, Dumitru F., din Horodniceni, se deplasa pe jos către domiciliu, pe drumul județean DJ 209A, iar în timp ce trecea pe lângă locuința lui Vasile Florea a observat o flacără prin geamul locuinței celui în cauză, după care a intrat în curtea locuinței, a mers la ușa de acces în locuință constatând faptul că aceasta era încuiată pe interior, după care a spart ușa de acces în locuință, constatând faptul că incendiul se propaga în interiorul dormitorului locuinței.

Bărbatul a pătruns în interior, găsindu-l pe proprietar căzut pe podeaua dormitorului și l-a scos pe acesta afară din locuință, constatând faptul că nu mai respira, după care a apelat servicul unic de urgență 112, sesizând producerea incendiului.

La fața locului au acționat lucrătorii de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni cu o autospecială, care au localizat și lichidat incendiul și au stabilit cauza de producere a incendiului coșul de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile, în cauză neexistând pericol de propagare la alte imobile.

În urma incendiului a rezultat decesul proprietarului și au ars aproximativ 40 metri pătrați din tavan și pereții dormitorului locuinței, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 4.000 lei. Locuința nu era asigurată.

La fața locului a sosit și un echipaj SMURD, care au efectuat manevre de resuscitare, însă fără rezultat, constatând decesul bărbatului. Acesta locuia singur și era nevăzător.

De asemenea, Dumitru F. a suferit arsuri minore la nivelul membrelor superioare în momentul în care acesta l-a scos afară din locuință pe proprietar, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului, acesta refuzând transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, s-a constatat faptul că victima nu prezenta urme de violență pe corp și nici nu au fost identificate urme sau mijloace materiale de probă care să intereseze cauza. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului municipal Fălticeni în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.
Mai nouă Mai veche