Vagon forestier cuprins de un incendiu, la Frumosu

Luni, 1 noiembrie 2022, în jurul orei 06.30, Secția de Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin 112 de către Gheorghe S., din comuna Frumosu, despre faptul că pe terenul lui Emilian N. a izbucnit un incendiu la un vagon tip dormitor în care erau cazați muncitori.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Detașamentului de Pompieri din cadrul ISU Bucovina Câmpulung Moldovenesc și un echipaj al SVSU Frumosu care au procedat la localizarea și stingerea incendiului izbucnit asupra vagonului metalic tip dormitor aparținând lui Vlad B. din Frumosu, situat pe terenul socrului său, loc unde erau cazați trei muncitori forestieri, toți din satul Arghira, comuna Preutești.

Cu ocazia cercetării la fața locului s-a constatat că a ars în întregime interiorul vagonului ce era capitonat cu placaj din lemn. Totodată s-au degradat învelitoarea din tablă a vagonului de locuit.

Conform procesului verbal de intervenție al detasamentului de pompieri, s-a constatat că incendiul a izbucnit din interiorul containerului, sursa probabilă de aprindere a fost jarul sau scânteile provenit de la o sobă metalică fără acumulare de căldură.

Incendiul nu s-a extins și nu au existat posibilități de propagare la vecinătăți. Vagonul în cauză nu era asigurat. Nu au fost înregistrate victime omenești. Nu există suspiciuni cu privire la cauza incendiului. Valoarea prejudiciului cauzat este de circa 10.000 lei.
Mai nouă Mai veche