30 de etiloteste și cinci aparate DrugTest folosite pentru testarea șoferilor pe drumurile din județul Suceava

La această oră, peste 80 de polițiști rutieri și de ordine publică avizați să desfășoare activități de poliție rutieră acționează pe drumurile publice, atât pentru fluidizarea traficului rutier cât și pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În cadrul acțiunilor sunt utilizate 30 de aparate etilotest/etilometru și cinci aparate Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

Și în cursul zilei de ieri, dar și în această dimineață polițiștii au identificat șoferi băuți în trafic, fiind din nou necesară urmărirea acestora și utilizarea mijloacelor tehnice din dotare.


La data de 01 decembrie 2022, la ora 00:10, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Cacica, pe DJ 178 A, în localitatea Pârteștii de Sus și au efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare. După efectuarea semnalului de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea pe DJ 178A, direcția Pârteștii de Sus spre Pârteștii de Jos, mărind totodată viteza de deplasare.
Echipajele de poliție au procedat la urmărirea autovehiculului, până în zona gării Cacica, reușindu-se blocarea vehiculului. Conducătorul autoutilitarei a abandonat mașina pe peronul gării, fugind spre o zona împădurită. S-a continuat urmărirea acestuia, pedestru, pe o distanță de 150 metri, reușindu-se prinderea și imobilizarea celui în cauză.
După imobilizare și încătușare, s-a procedat la legitimarea conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 30 ani domiciliat în satul Pârteștii de Sus.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul respirat, ulterior fiind condus la Spitalul Orș. Gura Humorului unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, la interval de o oră, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin.1), din Codul Penal, urmând a fi soluţionată procedural sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


La 30.11.2022, ora 01.32, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe D.J. 209H, în afara loc. Baia, în zona Peco-Baia, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 24 ani, din com. Bogdănești.
Acesta emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
La momentul opririi în trafic șoferul a declarat că posedă permis de conducere eliberat de autoritățile dintr-un stat european, însă la sediul Poliției mun. Fălticeni acesta a recunoscut că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influența alcoolului” și „conducere fără pc”. Urmează ca după administrarea probatoriului să se dispună măsuri procesuale.

Polițiștii suceveni atrag atenția asupra faptului că vor acționa în continuare cu fermitate, utilizând toate mijloacele tehnice din dotare și dispunând măsuri procesuale privative de libertate față de șoferii băuți sau sub influența substanțelor interzise, prevenirea accidentelor rutiere și siguranța rutieră fiind prioritare.
Mai nouă Mai veche