700 kg. de artificii și petarde confiscate duminică de polițiștii suceveni

După ce în perioada 24-30 noiembrie 2022 polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase - IPJ Suceava au documentat activitatea infracțională a unor persoane cu preocupări în sfera achiziționării, depozitării, transportului și comercializării ilegale de materiale pirotehnice și au confiscat peste nouă tone de materiale pirotehnice, la data de 11 decembrie 2022 polițiștii au efectuat alte cinci percheziții, reușind confiscarea unei alte cantități importante de peste 700 kg de materiale pirotehnice.

Duminică, 11 decembrie 2022, polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Suceava pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară și verificării legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice sau juridice. De asemenea, pentru completarea materialului probator au fost obținute și puse în executare un număr de cinci mandate de percheziție domiciliară și o percheziție a unui autovehicul.

Astfel, în urma activităților procedurale derulate, într-o autoutilitară au fost identificate și ridicate 660 kilograme de articole pirotehnice din categoria P1 și 59 kilograme articole pirotehnice din categoria F3, în valoare de circa 60.000 lei.

A fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 126/1995.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost aplicate un număr de două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prev. art. 449, alin. 2, lit. k din Lg. 227/2015 (Cod fiscal), fiind dispusă măsura confiscării a 2.140 bucăți țigarete, diferite mărci, în valoare aproximativă de 1.605 lei.

Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.
Mai nouă Mai veche