Biciclete de lux furate din Germania, găsite ascunse într-un microbuz, în Vama Siret

Poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări în cazul unei femei cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în microbuzul căreia au fost descoperite două biciclete, în valoare totală de 65.000 lei, semnalate ca fiind furate din Germania.

În seara zilei de 10 decembrie 2022, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 35 de ani.

Aceasta conducea un microbuz marca Mercedes-Benz Sprinter, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, au fost descoperite două biciclete pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de proveniență.

Existând suspiciuni cu privire la faptul că acestea ar fi furate, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care colegii noștri au constatat că bicicletele erau semnalate ca fiind furate, alertă emisă la data de 15 noiembrie 2022 de către autoritățile germane.

Bicicletele, în valoare totală de 65.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.
Mai nouă Mai veche