A murit Eugen Huțu, fostul patron al clubului Foresta

Fostul patron al clubului Foresta Fălticeni, Eugen Huțu, a murit vineri, la vârsta de 72 de ani. Anunțul a fost făcut pe Facebook de fostul antrenor al clubului, Marin Barbu, zis Magiun.

Omul de afaceri Eugen Huțu a rămas în memoria sucevenilor ca fiind cel sub conducerea căruia clubul din Fălticeni a ajuns în prima divizie, dar și cel sub care s-a ales praful de această echipă.

Înființată în 1954 cu denumirea Avântul Fălticeni, echipa este preluată în 1996 de afaceristul Eugen Huțu. În 1997 Foresta promovează în Divizia A și Eugen Huțu mută echipa la Suceava, pe stadionul Areni. În al doilea sezon retrogradează și promovează din nou sub conducerea antrenorului Marin Barbu.

Pentru finanțarea clubului, Eugen Huțu primește de la Primăria Suceava dreptul de administrare a bazarului. Dar ajunge să fie anchetat pentru evaziune fiscală. Se supără și mută echipa deja retrogradată înapoi la Fălticeni, în 2002. Clubul retrogradează și din Diviza B, se desființează și Eugen Huțu se mută definitiv la București, unde dispare din atenția publicului.
Mai nouă Mai veche