A plătit 200 de euro pe un permis fals, dar nu a reușit să îi păcălească pe polițiștii de frontieră din Vama Siret care i-au întocmit dosar penal

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat un cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere, având însemnele autorităților ucrainene, fiind fals.

În data de 29 noiembrie 2022, la ora 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 30 de ani. Acesta conducea un autoturism, marca Audi, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, document de avea însemnele autorităților ucrainene, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că documentul este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic. Permisul ar fi fost obținut în schimbul sumei de 200 de euro.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.