Accident provocat de un tânăr beat, pe E 85, în intersecția de la Românești

La data de 26 decembrie 2022, la ora 23:53, Poliția orașului Siret a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe DN 2, pe raza comunei Grănicești, zona Peco Lukoil, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, iar șoferii par a fi consumat băuturi alcoolice.

În urma cercetărilor s-a constatat că în jurul orelor 23:50 , Amfilofie B., de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul Audi A4, de culoare negru, pe DC 38, pe raza localitatii Românești, la intersecția cu DN2 / E85 a efectuat virajul la stânga intrând pe drumul national DN2, moment în care a fost acroșat din spate de autovehicul Mercedez Benz, care l-a proiectat în afara părții carosabile.

La volanul autovehiculului Mercedez Benz se aafla Adrian S., de 24 de ani, din Horodnic de Sus, care emana halenă alcoolică și care prezenta un comportament specific persoanelor care au consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, și a fost condus la Spitalul de boli cronice Siret unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ.

În urma evenimentul nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale asupra celor două autoturisme.

A fost dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche