Accident rutier la Probota provocat de un tânăr care a virat stânga fără să se asigure

Miercuri, 28 decembrie 2022, la ora 13:00, Constantin P., de 20 de ani, din comuna Lespezi, județul Iași, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Lupo pe DJ 209S, în localitatea Probota, orașul Dolhasca, județul Suceava, din direcția Pașcani spre Dolhasca, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la stânga pentru a intra pe un drum comunal neclasificat, moment în care a fost acroșat de autoturismul Volkswagen Passat condus de Constantin C., de 29 de ani, din Dolhasca, care era angajat regulamentar în depășirea sa.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoturismului VW Lupo, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Fălticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism toraco-abdominal” și o tânără de 28 de ani, din Dolhasca, pasageră în autoturismul WV Passat, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul municipal Fălticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul „contuzie membru superior stâng”.

Conducătorul autoturismului VW Passat a fost testat cu aparatul etilometru Drager, rezultatul fiind negativ, prelevându-i-se și mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul municipal Fălticeni. Conducătorul autoturismului VW Lupo nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, însă i s-au prelevat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul municipal Fălticeni.

Din primele verificari, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul autoturismului Lupo care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului la stânga.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche