Agresorul care a înjunghiat un client al restaurantului Bucovina a fost arestat pentru 30 de zile

Marți, 29 noiembrie 2022, la ora 13.17, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către Andrei C., din orașul Cajvana, despre faptul că o persoană cu un cuțit amenință în parcarea din fața restaurantului Hotel Bucovina.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică. În fața restaurantului Bucovina, la nivelul solului a fost identificată o persoană de sex masculin, imobilizată de alte persoane de sex bărbătesc. Imediat s-a procedat la încătușarea acestuia, în imediata apropiere fiind identificată o altă persoană de sex masculin, care prezenta sângerări și căreia i se acordau îngrijiri medicale de clienții restaurantului Bucovina. La fața locului a fost identificat și un cuțit utilizat de prima persoană în exercitarea actelor de violență față de a doua persoană. Având în vedere aceste aspecte, precum și pericolul de dispariție sau degradare a mijloacelor de probă de la locul producerii evenimentului, s-a procedat la delimitarea câmpului infracțional prin utilizarea benzii specifice din dotare.

Ulterior, la fața locului s-a deplasat un echipaj ambulanțier din cadrul UPU al Spitalului Județean de Urgență Suceava, care a transportat victima la unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autorul agresiunii este Ștefan Diaconescu, de 23 de ani, din localitatea Ungureni, județul Botoșani, iar victima este Gheorghe C., de 38 de ani, din orașul Cajvana.

În urma discuțiilor purtate cu administratorul localului, s-a stabilit faptul că motivul agresiunii l-ar fi constituit refuzul angajării autorului în trecut în cadrul unității. Drept urmare, Ștefan Diaconescu, în jurul orei 13.00 s-a deplasat la restaurantul Bucovina, a pătruns în interiorul acestuia, unde a început să provoace scandal, cu intenția de a pătrunde în interiorul bucătăriei. Unul dintre clienți, Gheorghe C., a intervenit, încercând să aplaneze scandalul, motiv pentru care cei doi au ieșit în spațiul public din fața restaurantului.

Conflictul a escaladat sens, iar agresorul care avea la el un cuțit i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului și corpului, provocându-i astfel plăgi deschise.

Agresorul a fost imobilizat a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative.

La fața locului s-a deplasat și un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a preluat cercetările.

Cauza a fost preluată de un procuror criminalist din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava care s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la omor”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Suceava și cei din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Suceava au desfășurat activități investigative și de urmărire penală, iar în urma probatoriului administrat procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de suspect. Ulterior, față de acesta a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la omor”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Miercuri, agresorul a fost prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Diaconescu Ştefan. (...) Dispune arestarea preventivă, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 30 noiembrie 2022 până la data de 29 decembrie 2022, inclusiv, a inculpatului Diaconescu Ștefan, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor (...). Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Diaconescu Ştefan. Respinge cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv arestul la domiciliu, formulată de inculpat, prin apărător, ca neîntemeiată”, se arată în minuta ședinței publicată pe portalul instanțelor judecătorești.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.