Buletin de presă, 1 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști pentru conducere fără permis

La data de 01.12.2022, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au acționat pe drumurile publice de pe raza Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Astfel, în jurul orei 01:50 pe drumul județean 178 de pe raza sat/comuna Comănești, polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autovehicul și au solicitat conducătoarei auto documentele sale de identificare, precum și documentele autoturismului pe care îl conducea. Fiind întrebată dacă deține permis de conducere, femeia a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
În urma verificării acesteia în baza națională de date, s-a constatat faptul că aceasta este o femeie de 28 ani și nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de auvehicule.
S-a procedat la testarea acesteia cu apartul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin.1 din Cod Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 30.11.2022, ora 16.15, polițiștii Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe un drum communal de pe raza localității Falcău, comuna Brodina, a avut loc un accident rutier din care a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că la data de 30.11.2022, în jurul orei 16.15, un bărbat în vârstă 21 ani, din mun. Suceava, în timp a efectuat manevra de mers în spate l-a acroșat cu partea stânga spate pe un pieton în vârstă de 72 ani care acesta s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni.
Victima a fost transportată cu un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Rădăuți pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Mun. Rădăuţi, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) din Codul penal.


La data de 30.11.2022, în jurul orei 17.20 , un bărbat de 50 ani conducea autoturismul dinspre orașul Solca spre comuna Arbore, iar la un moment dat a fost surprins de apariția pe partea carosabilă a unui pieton de 77 ani, care s-a angajat în traversarea străzii, moment în care l-a acroșat pe acesta.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea pietonului, care a fost preluat și transportat cu ambulanța la spitalul municipal Rădăuți, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la spital unde i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev și ped. de art. 196 alin. 2 raportat la art. 194 alin 1 lit. b din Codul Penal.


La 30.11.2022, în jurul orelor 18:20, un bărbat de 61 ani din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Traian Vuia în mun. Suceava, dinspre str. Calea Unirii și a surprins şi accidentat pe un bărbat de 69 ani, ce traversa strada prin loc nepermis.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat , după i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.


La data de 30.11.2022, ora 19.50, polițiștii Poliției Orașului Vicovu de Sus s-au sesizt direct cu privire la faptul că pe raza orașului Vicovu de Sus a avut loc un accident rutier.
Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că, la data de 30.11.2022, în jurul orei 19.50 un bărbat de 40 ani, a efectuat virajul la stânga fără a se asigura corespunzător, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăr de 20 ani, care cirula din sens opus.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0.00 mg/L alcool pur în aerul expirat. În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a șoferului de 20 ani precum și a doi pasageri din autoturismul acestuia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (1) și (4) din Codul penal, urmând a fi soluționat procedural de Serviciul Rutier.


La 30.11.2022, rele 19.15, un bărbat de 43 ani din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Calea Obcinelor din mun. Suceava, iar la trecerea pentru pietoni din proximitatea intersecției cu str. Leonard Mociulschi a acroșat pe un pieton de 69 ani din mun. Suceava, angajat în traversarea străzii prin loc semnalizat și marcat, accidentându-l.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i prelevate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier - Poliţia Municipiului Suceava, sub aspectul săvârșirii înfracțiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196, alin. 2, 3 din C. P.
Mai nouă Mai veche