Aproape cinci milioane de euro decontați pentru cazarea și hrana refugiaților ucraineni în județul Suceava

Statul Român a decontat până la 31 octombrie suma de 23,6 milioane de lei pentru masa și cazarea refugiaților de război ucraineani în pensiunile, hotelurile și locuințele închiriate în județul Suceava. La nivel național, Suceava se află pe locul al cincilea în funcție de suma totală decontată, după București-Ilfov, Constanța, Maramureș și Brașov.

În total, România a cheltuit în perioada feburarie - octombrie 2022 suma de 75 de milioane de euro pentru cazarea refugiaților, conform datelor furnizate de IGSU la solicitarea g4media.ro.

Conform procedurilor, banii primii de instituțiile publice și societățile comerciale care cazează refugiați sunt virați de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar banii pentru persoanele fizice care primesc în chirie refugiați sunt decontați de primării. 

Conform sursei citate, în județul Suceava până la 31 octombrie au fost decontați 23.664.810 lei, echivalentul a aproape cinci milioane de euro.

Autoritățile se așteaptă la un nou val de refugiați cauzat de sezonul rece și afectarea infrastructurii civile în urma conflictului armat din țara vecină.
Mai nouă Mai veche