Buletin de presă, 12 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 6.805 de lei aplicate de polițiști

În data de 10-11.12.2022 polițiști din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului au organizat 1 acțiune pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, ocazie cu care au fost verificate 4 societăți comerciale, legitimate 56 de persoane și controlate 19 autovehicule.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.805 lei, au reținut în vederea suspendării 2 permise de conducere și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 11.12.2022, ora 10.13, în timp ce conducea autoutilitara pe raza comunei Poiana Stampei, un bărbat de 38 de ani a părăsit partea carosabilă, oprindu-se pe câmp.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din considerente medicale, bărbatul de 38 de ani nu a putut fi testat de polițiști cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 11.12.2022, ora 12.49, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, pe strada Mihail Kogălniceanu din localitate, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Suceava, un localnic de 44 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu gardul unui imobil.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 11.12.2022, ora 17.13, un echipaj rutier din cadrul din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe D.N. 2E în localitatea Horodnic de Sus autoutilitara condusă de o localnică de 24 de ani, surprinsă de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 79 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționată contravențional.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că femeia de 24 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 11.12.2022, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe D.N. 2E, pe raza comunei Cacica, autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani din comuna Vama, surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 75 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 59 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier, iar autoturismul este proprietatea soției acestuia, care i-a încredințat vehiculul spre a fi condus pe drumurile publice deși avea cunoștință despre faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 12.12.2022, ora 00.00, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe raza comunei Putna, autoturismul condus de un bărbat de 41 ani din municipiul Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche