Buletin de presă, 18 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiștii din Fălticeni

La data de 17.12.2022, ora 15:30 la Poliţia Municipiului Fălticeni s-a prezentat o femeie din mun. Fălticeni, jud. Suceava, care a sesizat faptul că la data de 16.12.2022, în jurul orei 22.00 soțul ei, în timp ce se afla la domiciliu, a agresată-o fizic.
Din cercetări, s-a stabilit că femeia este căsătorită de aproximativ 18 ani cu soțul său.
La data de 16.12.2022, în jurul orei 22:00, în timp ce se aflau la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, bărbatul i-a adresat amenințări și a lovit-o pe soția sa. Femeia nu prezintă semne vizibile de violență pe corp și nu dorește să fie consultată de vreun medic.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a rezultat un risc iminent asupra vieții și integrității femeii.
Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor, constând în aceea de a părăsi temporar locuința comună și de a păstra o distanță minimă de 100 față de victimă.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de violență în familie, faptă prev. şi ped. de art.199 alin.1 rap. la art. 193 alin. 1 din C.pen. și amenințare, faptă prev. și ped. de art. 206 alin.1 din C.pen, ambele cu aplic. art. 38 alin.1 din C.pen, dosar ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii B.O.P. Fălticeni.


Un nou transport de material lemnos confiscat de polițiști în urma unor controale în trafic

Și în cursul zilei de ieri, polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor care încalcă normele legale și transmportă material lemnos fără aviz de însoțire. După ce anterior polițiștii din Marginea și Râșca au fost confiscat alte două transporturi de material lemnos, ieri a fost identificat și confiscat un nou transport de lemn fără resepctarea legislației iar șoferul a fost sancționați contravențional la Legea nr. 171/2010 modificată.

La data de 17.12.2022, ora 12:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au oprit pentru control o autoutilitară care trsnporta material lemnos.
Fiind verificat interiorul autoutilitarei s-a constatat faptul că acesta este încărcată cu material lemnos, specia fag. Conducătorului auto i s-a solicitat să prezinte documentele de însoțire a materialului lemnos transportat. Conducătorul auto a prezentat în format letric avizul emis pentru un mijloc de transport hipo pentru cantitatea de 1,736 m3 lemn foc fag.
Suplimentar, prin aplicația sumal.control s-au efectuat verificări specifice rezultând faptul că pentru mijlocul auto depistat nu există un alt aviz de însoțire.
S-a solicitat Ocolului Silvic Râșca, specialiștii silvici procedând la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitară se află cantitatea totală de 3,646 m3 lemn foc fag.
Având în vedere cele constatate s-a dispus sancționarea contravențională conform art. 19 alin. 2 lit c) din Legea 171/2010, rap la art. 5-7 din OG 2/2001 și în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010., confiscarea fizică a cantității de 3,646 m3 lemn foc fag în valoare de 630,758 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Râșca.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 17.12.2022, ora 13.35, un bărbat din mun. Suceava în timp ce se deplasa cu autoturismul pe str. 22 Decembrie 1989, având direcția de deplasare spre cartier Burdujeni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din mun. București.
Ca urmare a impactului, bărbatul din municipiul București și doi pasageri din mașina condusă de către acesta au suferit leziuni ușoare.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior, acestora li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3) și (4) din Codul Penal.


La data de 18.12.2022, ora 00:15, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe str. Cernăuți din mun. Suceava, jud. Suceava, a avut loc un accident rutier.
S-a constatat că la data de 18.12.2022, în jurul orei 00:10, un bărbat în vârstă de 22 ani, din orașul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul pe str. Cernăuți din mun Suceava, jud. Suceava, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu stâlpul semaforului electric.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 22 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier pentru conducere fără permis

La data de 17.12.2022, la ora 19:40, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe raza municipiului Vatra Dornei, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni pe linia consumului de alcool și substanțe psihoactive, a oprit un autoturism condus de către un bărbat din mun. Vatra Dornei, jud. Suceava.
Cu ocazia interogării bazei de date cu privire la starea permisului de conducere, s-a constatat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilometru, cât și cu aparatul DrugTest, ambele rezultate fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală potrivit art. 335 alin. (1) – conducere fără permis, iar cercetările sunt efectuate de către polițiștii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
Mai nouă Mai veche